Sähkösuunnittelijat NSS ry:n syysvuosikokouksessa 14.11.2019 päätettiin tulevan vuoden toiminnan suuntaviivoista ja valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä seuraavan toimintakauden hallitus.

Kuluvan vuoden aikana yhdistyksen uutena toimitusjohtajana on aloittanut Markku Säkö. Samalla hallitus on päivittänyt jäsenkyselyn pohjalta yhdistyksen strategian ja vision vastaamaan tulevia tavoitteita. Valitun strategian mukaisesti NSS edistää hyvää sähkösuunnittelutapaa, toimii sähkösuunnittelijoiden yhdyssiteenä ja kehittää sähköisen talotekniikan alaa yhdessä muiden alan järjestöjen kanssa.

Nykyisen puheenjohtaja Juha Kiviniemen sääntöjen mukaisen nelivuotisen kauden täyttyessä uudeksi puheenjohtajaksi valittu Insinööritoimisto Stacon Oy:n varatoimitusjohtaja Jonne Järvinen on toiminut Sähkösuunnittelijat NSS ry:n hallituksessa neljä vuotta, joista varapuheenjohtajana kaksi vuotta. Sitä ennen hän on toiminut esimerkiksi hallituksen varajäsenenä sekä nuorten suunnittelijoiden toimintaryhmän vetäjänä. Järvinen on ollut yhdistyksen edustajana monissa luottamustehtävissä, joissa hän on osoittanut aktiivista otetta alan kehittämiseen. 

”Pyrkimyksenäni on ollut omaksua tietoa ja kehittää omalta osaltani alaa parempaan suuntaan. NSS:n puheenjohtajana on helppo jatkaa edeltäjieni hyvin hoidetun työn pohjalta. Rakennusala elää murrosta ja sähkösuunnittelijat voisivat olla monella saralla suunnannäyttäjinä. Tavoitteenani on myös kehittää yhdistyksen toimintaa noususuhdanteisesti ja korostaa ammattitaitoisen suunnittelijan roolia tilaajan hyväksi. Suunnittelija on luotettava kumppani”, toteaa Järvinen.

NSS:n hallituksessa uusina jäseninä aloittavat projektipäällikkö Pekka Aho (AH-Talotekniikka) ja osastonjohtaja Petri Korventausta (Granlund Tampere Oy). Hallituksessa jatkavat toimitusjohtaja Mikko Yrjönen (Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy), suunnittelupäällikkö Mika Lamminen (Rejlers Finland Oy), suunnittelujohtaja Jyri Renkola (Sweco Talotekniikka Oy) ja projektipäällikkö Aira Rossi (Sähkötekniikka Oy Kari Sirén).  Hallituksen henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin DI Suvi Lapinvuo (Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy), projektipäällikkö Jorma Kuusela (Vahanen Yhtiöt Oy), projektipäällikkö Henri Malassu (Optiplan Oy), suunnittelupäällikkö Jyrki Lahtinen (Ramboll Finland Oy), toimitusjohtaja Iiro Karawatski (Karawatski Oy) ja osastopäällikkö Keijo Kuvaja (Sitowise Oy).

Lisätietoa:
Sähkösuunnittelijat NSS ry, Alppikatu 13 B 15, 00530 Helsinki, (17.12. alkaen Takomotie 8, 00380 Helsinki), webmaster@nssoy.fi, www.nssoy.fi   
- Toimitusjohtaja Markku Säkö, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 045 223 2428, markku.sako@nssoy.fi
-  Puheenjohtaja (31.12.2019 asti) Juha Kiviniemi, Yhtyneet Insinöörit Oy, p. 044 373 3198, juha.kiviniemi@yhtyneetinsinoorit.fi
- Puheenjohtaja (1.1.2020 alkaen) Jonne Järvinen, Insinööritoimisto Stacon Oy, p. 040 537 6594, jonne.jarvinen@stacon.fi ;
Sähkösuunnittelijat NSS ry on Suomen sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen yhdistys. Toiminta-ajatuksena on kehittää hyvää sähkösuunnittelutapaa ja toimia sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen ammatillisena yhdyssiteenä.