Sähkösuunnittelijat NSS ry:n syysvuosikokouksessa 18.11. päätettiin ensi vuoden toiminnan suuntaviivoista sekä valittiin tulevan toimintakauden puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Ympäristöministeriö valmistelee uutta maankäyttö- ja rakennuslakia. Esityksen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Keskeisessä osassa uudistusta ovat esimerkiksi tiedon digitaalisuus, vähähiilisyys, energiatehokkuus ja kiertotalous. NSS on mukana vaikuttamassa lakiuudistukseen, tiedottaa sen valmistelusta jäsenistöään ja tarjoaa jäsenilleen tietoa lain teemojen mukaisista uusista sähkösuunnitteluun vaikuttavista ratkaisuista ja innovaatioista.

NSS:n järjestämä koulutustoiminta on ensi vuonna vilkasta. Yhdistys panostaa voimakkaasti webinaarikoulutuksiin, joiden avulla yhä suurempi osa jäsenkunnasta pääsee hyötymään koulutustoiminnasta. Myös tältä vuodelta siirtyneet Projektipäällikkökoulutus ja Sähkösuunnittelijan oikopolku -täydennyskoulutus toteutetaan heti koronatilanteen niin salliessa.

Syyskokouksessa hyväksyttiin lisäksi sääntömuutosehdotus etäosallistumismahdollisuudesta yhdistyksen sääntömääräisiin kokouksiin. 

Jonne Järvinen jatkaa puheenjohtajana

Varatoimitusjohtaja (Insinööritoimisto Stacon Oy) jatkaa Sähkösuunnittelijat NSS ry:n puheenjohtajana.

NSS:n hallituksessa uutena jäsenenä aloittaa toimitusjohtaja Iiro Karawatski (Karawatski Oy).  Hallituksessa jatkavat toimitusjohtaja Mikko Yrjönen (Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy), projektipäällikkö Pekka Aho (AH-Talotekniikka), johtava asiantuntija Petri Korventausta (Granlund Tampere Oy), liiketoiminnan kehitysjohtaja Mika Lamminen (Rejlers Finland Oy) ja projektipäällikkö Aira Rossi (Sähkötekniikka Oy Kari Sirén). 

Hallituksen henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin DI Suvi Lapinvuo (Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy), projektipäällikkö Jorma Kuusela (Vahanen Yhtiöt Oy), projektipäällikkö Henri Malassu (Optiplan Oy), suunnittelupäällikkö Jyrki Lahtinen (Ramboll Finland Oy), ryhmäpäällikkö Niklas Lind (Sweco Talotekniikka Oy) ja osastopäällikkö Keijo Kuvaja (Sitowise Oy).

 

Lisätietoa:

Sähkösuunnittelijat NSS ry, Takomotie 8, 00380 Helsinki, webmaster@nssoy.fi, www.nssoy.fi   
- Toimitusjohtaja Markku Säkö, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 045 223 2428,
markku.sako@nssoy.fi
- Puheenjohtaja Jonne Järvinen, Insinööritoimisto Stacon Oy, p. 040 537 6594,
jonne.jarvinen@stacon.fi 

 

Sähkösuunnittelijat NSS ry on Suomen sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen yhdistys. Toiminta-ajatuksena on kehittää hyvää sähkösuunnittelutapaa ja toimia sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen ammatillisena yhdyssiteenä.