Rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen sähköisen talotekniikan ja automaation avulla on jo hyvät valmiudet, osoitti vuosittainen sähköistysalan visioseminaari Tiedekeskus Heurekassa.

Teemaksi oli valittu Rakennamme tulevaisuutta nyt, mikä toi runsaasti osallistujia paitsi alan yrityksistä ja järjestöistä myös muista organisaatioista, joille rakennusten energiatehokkuus tulevine rakennusmääräyksineen ovat tärkeitä.

Vaikutuksen teki yhteenveto toteutuneista ja vireillä olevista hankkeista vision eri osa-alueilla. Huomio kiinnittyi vauhtiin, jolla edetään mm. aurinko- ja tuulisähkön tuotannossa sekä sähköautoilussa ja sitä tukevissa järjestelmissä.

Esitykset tarjosivat kattavan paketin asiantuntijoiden tilannekatsauksia sekä kuvauksia älykkyyden lisäämisestä rakennuksiin ja niihin kytkeytyvään infrastruktuuriin. Päivä huipentui toimitusketjun ja tilaajien paneeliin, jossa etsittiin lisävauhtia ja valmiuksia älyrakentamiseen.

Lähivuodet tarjoavat sähköistysalalle lähes rajattomat mahdollisuudet, joiden hyödyntäminen on jokaisesta toimijasta itsestään kiinni. Tärkeimmiksi keinoiksi seminaarissa nähtiin jokaisen aktiivisuus ja oma esimerkki. --