Sähkösuunnittelijat NSS ry:n syysvuosikokouksessa 12.11. päätettiin tulevan vuoden toiminnan suuntaviivoista ja valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä seuraavan toimintakauden hallitus.

NSS ry juhlii ensi vuonna 50-vuotista taivaltaan. Sähkösuunnittelutoiminnan edistäjänä ja edunvalvojana tunnettu yhdistys on kehittynyt merkittäväksi toimijaksi sähköisen talotekniikan alueella. Juhlavuosi näkyy yhdistyksen toiminnassa monella tapaa, luvassa on katsauksia yhdistyksen historiaan, aluetapahtumia ja pääjuhla, jota vietetään 14.10. Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Yhdistyksen nykyisen puheenjohtajan, Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy:n toimitusjohtaja Antti Danskan sääntöjen mukainen neljävuotiskausi on täynnä, joten uudelle vuosikymmenelle NSS ry siirtyy Yhtyneet Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja Juha Kiviniemen johdolla.

NSS:n hallituksessa uusina jäseninä aloittavat projektipäällikkö Jonne Järvinen (Insinööritoimisto Stacon Oy) ja ryhmäpäällikkö Pasi Poikonen (Granlund Oy). Hallituksessa jatkavat toimitusjohtaja Tomi Vähäkangas (Selkämaan Suunnittelu Oy), toimitusjohtaja Antti Lehtinen (Suunnittelutoimisto Hakala Oy), suunnittelujohtaja Kari Kavonius (Optiplan Oy) ja toimitusjohtaja Jukka Nurmi (Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy). Hallituksen henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin Jorma Kuusela (Vahanen Yhtiöt Oy), Mika Lamminen (Rejlers Oy), Markku Männistö (Hepacon Oy), Mikko Yrjönen (Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy), Jyri Renkola (Sweco Talotekniikka Oy) ja Petri Korventausta (Granlund Tampere Oy).

”NSS ry tekee hyvää työtä sähkösuunnittelualan esiintuomiseksi ja aseman vahvistamiseksi. Edellisten vuosien aikana yhdistyksen koulutustoimintaa ja palveluita on kehitetty paremmin sähkösuunnittelijoiden tarpeita vastaavaksi ja jäsenistöön on tullut paljon aktiivisia nuoria mukaan. Myös yhdistyksen tunnettuus ja vaikuttavuus on lisääntynyt mm. sähkösuunnittelijan pätevyysjärjestelmän ansiosta”, toteaa puheenjohtajaksi valittu Juha Kiviniemi.

Kiviniemen mielestä sähkösuunnittelun merkitys rakentamisessa kasvaa uusien energiamääräysten ja järjestelmien markkinoille tulon mukana: ”Sähkösuunnittelijat saavat jatkossakin omaksua valtavan määrän tietoa kiihtyvän kehityksen myötä. Nykyhetki ja tulevaisuus tuovat tullessaan useita muutoksia toimintaympäristöön, kuten digitalisaation ja teollisen internetin. Vastatakseen uusiin haasteisiin myös yhdistyksen pitää uudistaa toimintaansa ajan vaatimusten mukaisesti. On hienoa lähteä kehittämään NSS:n toimintaa sen 50-vuotisjuhlavuotena ja tuoda oma työpanos sähkösuunnittelualan hyväksi.”

Juha Kiviniemi (35) on toiminut Yhtyneet Insinöörit Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Kiviniemi tuntee hyvin sekä sähköalan järjestö- että yrityskentän. Hän on toiminut jo opiskeluajoiltaan lähtien aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä. NSS ry:ssä Kiviniemelle on ehtinyt kertyä monipuolisesti kokemusta: kehitysryhmän jäsenenä, nuorten suunnittelijoiden toimintaryhmän vetäjänä, hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana sekä erilaisten sidosryhmien jäsenenä.