Habitaren yhteydessä järjestettävillä Valo-messuilla palkittiin torstaina 15. syyskuuta Suomen parhaat sisä- ja ulkovalaistuskohteet. Pyhän Laurin kappeli Vantaalta palkittiin parhaana sisävalaistuskohteena. Ulkovalaistussarjan voitti Saunalahden lastentalo
Espoosta. Kodin Ykkönen Lielahti Tampereelta palkittiin kunniamaininnalla.

Tuomariston mukaan parhaana sisävalaistuskohteena palkitussa Pyhän Laurin kappelissa keinovalaistus yhdistyy saumattomasti arkkitehtuuriin, taiteeseen ja luonnonvaloon sekä on hieno esimerkki arkkitehtien, taiteilijoiden ja erikoissuunnittelijoiden onnistuneesta yhteistyöstä. Valaisimet on onnistuttu piilottamaan, eikä kaunista kattopintaa ole jouduttu
rikkomaan. Tuomaristo kiitteli myös sitä, että esiasetellut tilannevalaistukset mahdollistavat tilan erilaiset käyttötarkoitukset.

Parhaana ulkovalaistuksena palkittu Saunalahden lastentalon ulkovalaistus on tuomariston mukaan esimerkki persoonallisesta ratkaisusta, joka luo tilaan hyvin toimivan yleisvalaistuksen. Leikkisät sienimäiset valaisimet sopivat hyvin tilaan. Valo ei karkaa heijastuspinnoista eikä näin häiritse ympäristön asuinrakennuksia. Lisäksi ulko-ovien edustan voimakkaampi valaistus ohjaa hyvin sisäänkäynneille.

Tuomaristo antoi kunniamaininnan Tampereen Lielahden Kodin Ykkönen -tavaratalolle, jonka valaistuksessa huomio kiinnittyy häikäisemättömyyteen. Tuomariston mukaan Kodin Ykkönen -tavaratalon valaistuksesta on hyvä ottaa esimerkkiä suunniteltaessa uusia myymälätiloja.

Vuoden valaistuskohde 2011 -kilpailussa olivat mukana 5.9.2009–15.8.2011 välisenä aikana valmistuneet valaistukset. Vuoden valaistuskohteet valitaan joka toinen vuosi ja nyt valinta tehtiin jo 13. kerran. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaasti toteutetuille valaistuskohteille.