Page 44 - Plaani 2 - 2021
P. 44
kysymyksiin. Opiskelijoiden valmiudet ohjelmiston käytön näkökul- masta olivat valmiiksi hyvällä tasolla ja soveltavat ratkaisut löytyivät hyvinkin kevyellä ohjauksella. Tuotetun dokumentaation taso on hyvä ja laajuus kattava. Tarvitaan vain pientä siistimistä ja mate- riaali on valmis jaettavaksi myös muiden oppilaitosten käyttöön”, kertoo Tommi Piispa.
Toteutustapa etänä toi omat haasteensa projektiin. Toivomme, että pääsemme seuraavassa toteutuksessa takaisin lähi- ja etätoteu- tuksen yhdistelmään ja uskon sen hyödyttävän kaikkia monella-
kin tavalla. Suunnittelualojen yhteistoiminta, verkostoituminen ja projektiin liittyvät tiiviit teemapäivät ainakin hyötyisivät perinteisestä vuorovaikutuksesta. Olosuhteet ovat kuitenkin samat kaikille, joten tahto onnistua ratkaisee ja tässä projektissa sitä tahtoa oli.
(kuvat alla) Suunnittelukohteena kurssilla on betoniraken- teinen, neljäkerroksinen lamelliasuinkerrostalo. Kohteen on suunnitellut TUNIn rakennusarkkitehtiopiskelija Kati Kaikko- nen. Arkkitehtuurin tietomallin ja pohjakuvien kautta opiskelijat paneutuivat opettajien ja mentoreiden ohjaamina rakenne- ja talotekniikkasuunnitteluun.
Sähköisen talotekniikan suunnitteluprojektin ohjaa- jat sekä ryhmien jäsenet:
LVIA-ryhmän ohjaajat: Liisa Harjula, Rejlers Oy ja Heidi Sotarauta, CADMATIC Oy, Jussi-Pekka Juvela TUNI
LVIA-ryhmän jäsenet: Jarna Vesala, Noora Tiihonen, Elina Huomo, Jaakko Honkanen, Aatu Holmström, Juho Tolvanen ja Jari Niskanen
Sähköryhmän ohjaajat: Seppo Suominen, Sito- Wise Oyj ja Tommi Piispa, CADMATIC Oy, Timo Lähteenmäki TUNI
Sähköryhmän jäsenet: Tapani Mäkipää, Eero Mäkelä, Taru Metsä-Patanen ja Janne Nykänen
Kohteen arkkitehtisuunnittelu: Kati Kaikkonen, rakennusarkkitehtiopiskelija, TUNI
44Plaani 2 2021 Teleratkaisut ja turvallisuus