Page 55 - Plaani 2 - 2021
P. 55

 Täyslaidallinen tehoja kotilataukseen
Ensto One on nopea, älykäs ja turvallinen sähköauton latauslaite taloyhtiöille ja muuhun yhteiskäyttöön. Lataustehoa on saatavilla 22kW:n saakka. Ensto One yhdistettynä intuitiiviseen ja älyk- kääseen Ensto EV Manageriin takaa latauslaitteiden hallinnan, operoinnin ja päivitettävyyden vuosiksi eteenpäin. Ratkaisulla voi hallita latureita, käyttäjiä sekä kulutusta ja raportoida sekä laskuttaa helppokäyttöisen ja visuaalisen järjestelmän avulla.
Ensto One Home on nopea, helppo ja turvallinen kotilatauslaite omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Lataustehoa on saatavilla 22kW:n saakka. Kiinteä 5-metrin latauskaapeli tekee lataamisen helpoksi ja siistiksi. Ensto EV Charging -applikaation avulla varmis- tat, että auto on aina valmiina kohti uusia seikkailuja.
Ensto One on suunniteltu, valmistettu ja testattu sähköauton latauk- sen ammattilaisten toimesta yli 10-vuoden sähköisellä kokemuksella.
www.ensto.com/fi
uutisetPlaani
  Uusi älykäs sähköautojen latausase- mamallisto hallintaominaisuuksilla
Uudistunut UTUn sähköautojen latausasemavalikoima kattaa niin yksityisten kiinteistöjen ja taloyhtiöiden, yritysten kuin julkisten pysäköintialueidenkin lataustarpeet. UTUlta löytyy valikoimastaan maailmalla yli 70 maasta löytyvän EVBoxin älykkäät ja hallittavat latausasemat, joita UTUlla on täydennetty paikallisella osaamisella ja Suomen asiakkaille sopivilla ratkaisuilla. UTU voikin nyt uuden malliston myötä tarjota asiakkailleen sähköauton lataamiseen uu- simman teknologian kattaen laadukkaat latausasemat, edistykselli- set kuormanhallintaominaisuudet sekä latauksenhallinnan alustan.
Malliston AC-latausasemat sopivat niin kotitalouksien, taloyhtiöiden kuin yritystenkin laajaan ja tehokkaaseen latauskäyttöön. UTUlta saa ratkaisuja myös suuriin lataustarpeisiin DC-latausasemien muodossa, kuten liikekeskusten, liikennepaikkojen, yritysten ajo- neuvovarikoiden ja julkisten pysäköintialueiden latausympäristön rakentamiseksi.
Latausmallisto tuo mukanaan erityistä älykkyyttä ja liitettävyyttä. Yhteysmahdollisuuksien ansiosta lataustilannetta voidaan seurata reaaliaikaisesti. Asemat liitetään avoimen ja sertifioidun OCPP1.6 rajapinnan kautta erilliseen latauksen hallintaohjelmistoon ja tunnis- tautuminen tapahtuu joko RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella. Latausasemassa on yleensä aina 4G LTE yhteys ja vähintään Wi-Fi -yhteys hallintaa ja ohjelmistopäivityksiä varten. Avoin ja sertifioitu OCPP-rajapinta mahdollistaa latausasemien yhdistämisen myös muiden markkinoilla toimivien operaattoreiden latauksenhallintaoh- jelmistoihin suoraan käyttöönoton yhteydessä.
Virhetilanteissa ei yleensä edes tarvita erillistä käyntiä latausase- man luona, vaan mahdolliset ongelmatilanteet voidaan selvittää etäyhteyden avulla. Jos kohteessa on tehoa käytettävissä rajalli- sesti, voidaan kuormanhallinnan ja huipputehon rajoitustoiminnal- lisuuksien ansiosta tasapainottaa niin sähköauton latausaseman kuin muidenkin laitteiden energiankulutusta, jotta auto latautuu tehokkaimmalla tavalla.
UTUn uusilla ratkaisuilla voidaan latauksen lisäksi toteuttaa mm. käyttäjäkohtaisen kulutustiedon seuranta, laskutus talonyhtiöissä ja työpaikoilla sekä avata asemat julkiseen lataukseen.
www.utu.eu
  CADMATIC Electrical -ohjelmistosta julkaistu uusi versio
CADMATIC Electrical -suunnitteluohjelmistosta on julkaistu maaliskuussa uusi 2021T1-versio. Uuden version kehityksessä on panostettu erityisesti ohjelmiston käytettävyyteen, suorituskykyyn ja 3D-ominaisuuksiin.
CADMATIC Electricalin visualisointiominaisuudet ja 3D-käytettävyys ovat kehittyneet laajalti. Varjostus on merkittävästi nopeampi kuin aiemmin, eri varjostustiloja on monipuolisesti tarjolla ja 3D-näkymää voidaan rajata leikkaustoiminnolla, jolloin mallin tarkastelu on helppoa. Käytettävyyttä parantaa myös uusi Suunnittelunäkymä-tekniikka.
Viitekuvatekniikkaan on tullut useita uudistuksia. Useiden viitekuvi- en käsittely on nyt helppoa viitekuvapuun avulla. Myös IFC-malleja voidaan tuoda viitekuvaksi, jolloin mm. yhdistelmämalleja voidaan tarkastella Electricalissa. Myös kerrosmääritystoiminnallisuuksia on kehitetty, mm. lisäämällä sinne suunnittelualue-käsitteen, joka osaltaan parantaa myös ohjelmiston monikäyttäjätukea, erityisesti isoissa projekteissa.
PLC- ja I/O-toiminnot on täysin uudistettu ja uusi versio sisältää myös uudistetut tietojen Excel-tuontitoiminnallisuudet. Dynaamiset 3D-symbolit mahdollistavat BIM-mallien entistä sujuvamman tuot- tamisen, hyödyntäen esim. Sähkönumerot.fi -palvelussa olevien tuotteiden kokotietoja. Myös Electricalin ja muiden CADMATIC- tuotteiden välisiä integraatiotoiminnallisuuksia on kehitetty.
https://www.cadmatic.com/fi/construction/
  55Plaani 2 2021 Teleratkaisut ja turvallisuus
 














































































   53   54   55   56   57